Nieuws

Plaquette ziekenbarak Zöschen

Augustus 2014 is het 70 jaar geleden dat het A.E.L. kamp in Zöschen werd geopend. Om dit te herdenken is er door de Heimat-und Geschichtverein van Zöschen een plaquette onthuld aan de muur van de toenmalig ziekenbarak van het kamp waar in 8 maanden tijd 500 gevangenen zijn gestorven.

De foto's zijn te zien in het foto album elders op deze site.

Henk Brondijk | Zaterdag 16 Augustus 2014, 16:28

Herdenkingsreis Duitsland 2014

De Heer Bart uit Beverwijk heeft ook dit jaar weer een herdenkinsreis naar Duitsland georganiseerd. Er zijn nog plaatsen vrij.  De gegevens vind u in het bijgesloten pdf bestand. Mocht u belangstelling of nog vragen hebben kunt u contact opnemen met de Heer Bart of met mij.

Bevestigingsbrief herdenkingsreis 29 mei tm 2 juni 2014
Henk Brondijk | Zondag 27 April 2014, 16:24

Herdenking Bedum 2014

Herdenkings programma van Bedum 2014

Rectificatie; De herdenkingsbijeenkomst van 25 april begint in plaats van 10.30 om 12.00

Herdenking Bedum 2014
Henk Brondijk | Woensdag 2 April 2014, 11:56

Dagboek Jan Brondijk online

Het was de bedoeling dat het dagboek van Jan Brondijk gedrukt zou worden. Aangezien de kleine oplage is dit geen haalbare kaart en daarom heb ik besloten het boek gratis online te zetten.

U kunt hem in de linker kolom vinden.

 

Henk Brondijk | Zaterdag 29 Maart 2014, 13:35

Onderduikerspad

Onderduikerspadwandelingen Kamp Amersfoort - station Amersfoort op septemberzondagen

Vanaf station Amersfoort naar Kamp Amersfoort liepen in de Tweede Wereldoorlog maar liefst 40.000 gevangenen een onzekere toekomst tegemoet. In september 2013 brengt het architectuurcentrum van Amersfoort (FASadE), samen met Rotaryclub Amersfoort Stad, de route die de gevangenen destijds aflegden in herinnering.

Op vijf zondagen in september vinden begeleide wandelingen plaats en belangstellenden worden van harte uitgenodigd om deel te nemen. De route die gevolgd wordt heeft de naam Onderduikerspad. Het pad wordt op 1 september, als onderdeel van de eerste wandeling, officieel geopend. Het Onderduikerspad is een wandelroute die meer in herinnering brengt dan alleen het onzekere lot dat de gevangenen van Kamp Amersfoort tegemoet gingen. De route voert bijvoorbeeld langs adressen waar Amersfoorters gedurende de Tweede Wereldoorlog een belangrijke rol hebben gespeeld bij het verbergen van onderduikers. Rondleiders van Gilde Amersfoort en Kamp Amersfoort geven beknopte informatie over de bijzonderheden langs de route.

De wandelingen starten op alle zondagen in september om 14:00 uur. Alleen de eerste wandeling op 1 september heeft een afwijkend start- en eindpunt (om deelnemers in de gelegenheid te stellen om aanwezig te zijn bij de officiële openingen van het Onderduikerspad en het project 'Beladen Architectuur' bij het station). Na afloop van iedere wandeling wordt voorzien in (bus)vervoer naar het startpunt. De eerste wandeling start op 1 september om 14:00 uur bij Kamp Amersfoort. De Onderduikerspad-wandelingen op 8, 15, 22 en 29 september starten om 14:00 uur in de stationshal van station Amersfoort. Kosten van deelname: € 5,00 (inclusief busvervoer naar de startplaats na afloop van de wandeling). Aanmelden: ter plaatse. Meer info op de site van Kamp Amersfoort.

 

 

Anja van der Starre | Woensdag 28 Augustus 2013, 11:38
« 1 2 3 4 5 »