Herdenkingsreis Zöschen.

Het onderstaande bericht heb ik ontvangen van Stichting Herdenking Deportaties 1944.

 

Omdat het dit jaar 75 jaar geleden is dat o.a. onze vaders op transport zijn gezet wil ik nog een keer een busreis organiseren;

 

Ik heb op onze Facebook pagina (van de Sichting Herdenking Deportaties 1944) het volgende geplaatst voor de busreis naar Zöschen, van 16 mei t/m 20 mei 2019 en dit wilde ik graag met je delen misschien is er nog animo bij de Goninger Gijzelaars!

 

Er hebben zich ongeveer ca. 20 reisgenoten al aangemeld. 

Dat houdt in dat de 5-daagse reis met 4 overnachting incl. ontbijt ca. € 400,00 bedraagt, maar wanneer er nog meer aanmeldingen komen gaat het bedrag naar beneden, dus zegt het voort! 

 

Maar delen mag natuurlijk ook!

 

Voorlopige  reisprogramma :

 

  • Donderdag; gaan we richting Merseburg, waar we 's avonds na het inchecken bij Hotel CheckInn, gaan eten bij een Chinees restaurant. (buffet)

 

  • Vrijdag en Zaterdag; een nog nader te bepalen dagtocht ( keuze uit Halle, Dresden, Meissen, Naumburg, Bemburg of Colditz)

 

 

  • Zondag om 12.00 uur Herdenking (* in Zöschen met een Internationaal gezelschap o.a. uit Rusland, Oekraine, Tsjechie, Polen, België, Italie, Nederland en Duitsland, aansluitend  koffie met gebak, lunch en 's avonds een buffet. (inclusief)

 

  • Maandag reizen we weer af naar Nederland.

 

(* Voor diegene die niet naar de herdenking gaan bestaat er de kans om zelf wat te plannen, bijvoorbeeld een bezoek aan Leipzig ( 28 km)of naar het grote winkelcentrum Nova Eventis www.nova-eventis.de.        in Güntersdorf (16 km).  

Beide goed te doen met openbaar vervoer of bij genoeg deelname met de bus.

 

 

 

H. Brondijk | Zondag 6 Januari 2019, 11:49