Gastenboek

Schrijf iets in het gastenboek »

Er staan 36 berichten in het gastenboek.
« 1 2 3 »
Hoi Henk,

Ik vind het een bijzondere site en heb het met veel respect gelezen.
Het zou geweldig zijn als het in boekvorm uitkomt.

Groet Bruna.
bruna steenbeek | Maandag 19 December 2011, 14:40
Dag Henk,

Mooie website geworden. We hebben elkaar in de voorbereiding er al over gesproken.
De uitwerking is veel beter geworden dan ik ooit had gedacht. Chapeau.

Je weet het intussen Henk, bij Kamp Amersfoort had ik je al geïntroduceert als "mijn correspondent in Groningen". Ik heb jou leren kennen als een gedreven man die, als hij iets
wil gaan doen, dit ook altijd zal uitvoeren. Ik heb jouw vaders minutieus opgeschreven dagboek gelezen en ik kan maar één ding zeggen: Henk, jij lijkt niet alleen op jouw vader, maar je hebt ook zijn werk voortgezet ten behoeve van anderen.

Ik denk dat het tijd wordt dat wij jouw vaders werk samen maar eens definitief moesten gaan uitbrengen in boekvorm. Dat wil je graag, dus dat gaan we doen.

Groet,

Ardon J.R. Toonstra

Werkgroep Documentatie
Stichting Nationaal Mounument Kamp Amersfoort
www.kampamersfoort.nl
Ardon J.R. Toonstra | Woensdag 19 Oktober 2011, 23:17
Beste Henk,

Tijdens 1 van mijn vele speurtochten, kwam ik tot mijn grote verrassing ineens jouw site tegen. Geweldig om te zien dat er nu eindelijk ook een digitaal monument is met betrekking tot de Groningse Gijzelaars. Heel veel succes met jouw site Henk en de hartelijke groeten ook aan je vrouw!

Eddy van der Pluijm
St.Nat.Mon.Kamp Amersfoort
Eddy van der Pluijm | Zaterdag 15 Oktober 2011, 02:27
Beste Henk. Bij het inzien van deze website roept dat bij mij emoties op. Mijn prille jeugd is gestempeld met het niet teruggekeerd zijn van mijn vaders tweelingbroer Ares Hooghuis. Ik herinner me nog de hoop die er leefde bij de familie, tot het moment van bericht van het Rode Kruis, dat hij in Zöschen is omgekomen. Direkt na de wende zijn wij op zoek gegaan in Zöschen en zijn daar terechtgekomen bij Edda Schaaf, toentertijd burgemeester. Bij haar vader, Otto Hoffman, trof ik documenten aan, waar mijn oom z'n naam op stond vermeld. Met hem heb ik een filmpje gemaakt, waarop hij vanaf het station tot aan de plek van het kamp, iets van de geschiedenis vertelde.
Ik heb me lang afgevraagd, of er nog Groningers waren, die enige betrokkenheid voelden over het gebeurde. Daarom ben ik van harte verheugd, dat er nu ook een website is gekomen naast Beverwijk en Sliedrecht.
Dat er veel gasten de weg naar deze en de andere sites mogen vinden is de wens van
Pieter en Anna Hooghuis.
Pieter Hooghuis | Dinsdag 11 Oktober 2011, 14:34
Dag Henk, wat fantastisch dat de Groninger Gijzelaars nu ook een eigen digitaal monument hebben. Heel goed dat jij hier zo achteraan gegaan bemt. Als zoon van een gijzelaar is het beheer van de website bij jou helemaal in goede handen. Samen met Cor Bart en mij zullen wij de nagedachtenis aan de totale groep gijzelaars (Beverwijk/Groningen en het Merwedegebied) levend houden.
Heel veel succes, ik ga er vanuit dat de site in een behoefte voorziet.
Anja van der Starre | Zaterdag 8 Oktober 2011, 18:39
Beste Henk,
Van harte gefeliciteerd met het online gaan van jouw digitale monument: Groninger Gijzelaars. Nu jouw website online is, is het drieluik met www.merwedegijzelaars.nl en www.razziabeverwijk.nl compleet.
We wensen je veel positieve reacties toe en succes met het uitbreiden van de informatie.
Nellie en Cor Bart
Beverwijk
Nellie en Cor Bart | Donderdag 6 Oktober 2011, 20:33
« 1 2 3 »