Herdenking Kamp Amersfoort

Op zondag 19 april 2015 is het 70 jaar geleden dat Kamp Amersfoort door de Duitse autoriteiten officieel werd overgedragen aan mevrouw Loes H.M.A. van Overeem-Ziegenhardt, hoofd van de Dienst voor speciale hulpverlening van het Nederlandse Rode Kruis. Vanaf 14:25 uur wordt deze gebeurtenis tijdens een officiële plechtigheid in de herdenkingstent herdacht. Bestuur en medewerkers van de Stichting Nationaal Monument Kamp Amersfoort nodigen u van harte uit hierbij aanwezig te zijn en vragen u vriendelijk tussen 14:00 uur en 14:15 uur, tijdens het muzikale voorprogramma, plaats te nemen.

Bij de herdenking zullen de heer mr. J.P.H. Donner (Vice-President van de Raad van State) en oud- gevangene van Kamp Amersfoort de heer dr. N.J.H. van Hasselt een korte voordracht houden.

Na het in acht nemen van twee minuten herinneringsstilte start het defilé langs het monument 'Gevangene voor het Vuurpeloton' aan het einde van de voormalige schietbaan. De eerste krans zal worden gelegd door twee oud-gevangenen. Aan iedere aanwezige wordt een roos uitgereikt die bij het beeld ‘De Stenen Man' wordt neergelegd.

De muzikale begeleiding wordt dit jaar verzorgd door het Politie Orkest Noord-Nederland (PONN) en het Ensemble 'Le Nuove Musiche' zal de vocale bijdrage leveren.

In verband met het 70-jarig jubileum zal de herdenking tussen 14:00 uur en 16:00 uur live worden uitgezonden door de NOS.

Namens bestuur en medewerkers, Mw. W.J.M. Meershoek
directeur 

 

P.S.

Voor meer informatie en aanmeldingen ga naar http://www.kampamersfoort.nl/p/19-april

Henk Brondijk | Vrijdag 20 Maart 2015, 12:29